Flora Kosch | Esküvő és születésnap
369
post-template-default,single,single-post,postid-369,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Esküvő és születésnap | Flora Kosch

Esküvő és születésnap

Emlékszem, március 8-án reggel, épp a nőnapra készülődve pakolásztunk a boltban, amikor egy e-mail érkezett.

Egy esküvői megkeresés állt benne, részletezve, mire is lenne szükség a nagy napon, mellékelve a Pinterestről összeválogatott képekkel, amik jó ízlésről árulkodtak. Épp nem a legjobbkor, mert ki sem látszottunk a munkából, de mivel szeretek minden megkeresésre minél előbb reagálni, így hát egy rövid e-mailben válaszoltam.

Esküvő és születésnap | Flora Kosch

Mint utólag megtudtam, az esküvő kiállításon váltottunk pár szót, ahol mi kiállítóként voltunk jelen, innen érkezett a megkeresés, az egyszerűség kedvéért megírtuk egymásnak a telefonszámunkat, így nemsokára hívott is Dóra, amikor is a kiderült, hogy a pár Hollandiában él, a lány magyar, a fiú holland. Személyes találkozóra nem volt lehetőségünk, ezért eleinte e-mailben tartottuk a kapcsolatot, egyre jobban megismerve az esküvő részleteit, és magát a párt is, szép lassan azt vettem észre, hogy nagyon egymásra hangolódtunk. Skype-on legtöbbször Dórával beszéltünk, de volt, hogy Rob is csatlakozott, aki meglepően jól beszélt magyarul, amit azért sajátít el, hogy tudjon a ’új’ családjával is kommunikálni – annyira romantikus szerintem.

Az esküvő augusztus 8-án, Tokaj csodálatos vidékén, a tarcali Dégenfeld kastélyban került megrendezésre.

Sátras lagzit terveztek 50-60 fővel, olyan családias félét. Az elképzelés romantikus, kicsit vintage-es csipkével, pasztell fehér, barack, korall virágokkal.

Dóra egy nagyon határozott, jó ízlésű menyasszony volt, aki tudta, mit szeretne az esküvőjén, jó szervezőképességgel, rugalmas hozzáállással, nem kötötte meg a kezünket, vevő volt az ötleteinkre, tanácsainkra.

A munka

Esküvő és születésnap | Flora Kosch

 

Pénteken elkészítettük a virágdíszeket, mivel az úticél sem itt volt a szomszédban, illetve rengeteg olyan feladat várt ránk, amit  előtte még sosem csináltunk, tehát nem tudtuk, mennyi időt is vesz igénybe igazán, éjfél körül elindultunk.

Sátras esküvőről beszélünk, aminek pont az az előnye, ami a hátránya is: a sátor nem ad hozzá semmilyen pluszt, semmilyen karaktert az eseményhez, viszont biztosan díszíteni kell, hogy otthonosabb, csinosabb legyen. Dóra egy favázas sátor mellett döntött, ami már önmagában is mutatósabb mint egy fémvázas. A sátrasoknak a világítására egy opciójuk volt, egy több ágú fa csillár, amit se a pár, se mi nem tudtunk igazán elképzelni, ekkor Csabi a párom és egyben a műszaki ezermester ötletelni kezdett, és készített egy mi általunk csak világítós konzolnak nevezett ’csillárt’, ami már nagyon tetszett mindenkinek.

Hajnali három körül ennek a felhelyezésével kezdtük el a dekorálást, amit 5 m magasan a 4 sátor 4 csúcsában helyeztünk el. Hát én bizony izgultam a párom és a ’csillár’ épségéért is, de végülis ott volt, ahová szántuk, és csodásan világított.

Esküvő és születésnap | Flora Kosch

Egymás után jöttek az ötletek, Dóra nagymamája terítőket horgolt, amik az asztalra kerültek, aztán jött a szikra: ha már csipke, csinálni kellene belőle kikeményítve kis gömböket. Igen ám, de ez nem is olyan egyszerű feladat, úgyhogy maradtak a félgömbök, mint kis horgolt lámpa burák. Az egész család be lett fogva, kb.80 db kisebb-nagyobb, fehér-drapp burácska készült el. Igen ám, de ha csak a gerendák mentén helyezzük el őket, akkor térben nem mutat majd olyan jól. Tovább gördítettük a szálat, nincs mese, be kell damilozni a 4 db egyenként 6×6 m-es sátrat. Ami mint utólag kiderült, 2 ember kétórai munkáját igényelte.

Ekkortájt érkezett meg az örömapa, aztán Rob a vőlegény, mindenki nagyon mosolygós és nagyon szívélyes volt. Láttuk azt a pillanatot is, amikor Rob a menyasszonyi csokorral a kezében várja Dórát és először pillantja meg menyasszonyként. Kicsit mi is részesei leszünk ilyenkor a pillanatnak, és ez nagyon jó.

Mondanom se kell, aznapra 40 fokot ígértek, hajnalban még kellemes volt, csak hát a napocska felkelt, és így egyre melegebb lett. Sok apró elemből állt össze a dekoráció. Felkerültek a horgolt lámpaburák, a világítós konzolról kisebb-nagyobb üveggömböket lógattunk le virágokkal. A fő asztal mögé képkeretek kerültek virágdíszítéssel, egy ledes fa konzol futott végig a gerendák mentén, hogy a sötétben még hangulatosabb legyen az összkép.

Esküvő és születésnap | Flora Kosch

Az asztalokra felkerültek a virágdíszek, minden tányérba egy kis virág, a köszönőajándékok, jutazsákba rejtett tulipánhagyma, amit Dóra maga varrt és díszített. Veronikával, egy virágkötő barátnőmmel próbáltuk tartani a tempót, de a nagy meleg eléggé megnehezítette a dolgunkat. Közben a kastély mögött még fel kellett állítanunk a csodás faragott boldogságkapunkat, feldíszíteni, majd a ceremónia előtt közvetlen kiszórni szép kis mintában a rózsaszirmokat. Olyanok voltunk, mint a hangyák eső előtt, fel-le rohantunk, hol itt, hol ott kellett valamit csinálni, igazodva a többi szolgáltatóhoz is természetesen. Még gyorsan egy kis fényfüzér a sátor közepére csipkefüggönnyel körbevéve. Mivel időszűkében voltunk, Csabinak jutott ez a feladat.

Hangolni kezdett a zenekar, a kastély parkjában zajlott a fotózás, a munkánkról csodás képek készülhettek, mert a pár Herman Pétert választotta, aki varázslatos látásmóddal, visz életet a fotókba. Örök hála ezért.

Miközben zajlott a templomi szertartás, kicsit elcsigázva éppen időre végeztünk. Végignéztünk a sátron, jóleső érzés fogott el minket: elkészült, és az összkép igazán harmonikus volt.

Esküvő és születésnap | Flora Kosch

Az esküvő fergetegesre sikeredett , mint azt a  másnap reggeli bontásnál megtudtuk, ahol még bezsebelhettük az elismerő szavakat, és köszönetnyilvánításokat a családtól és a rokonoktól.

Dórától és Robtól kaptunk egy kis holland fapapucsot ajándékba emlékként, de ki ne emlékezne arra a napra amikor a nyár legmelegebb napján, versenyt futva az idővel, megvalósítva a menyasszony által megálmodott díszítést, ismét boldoggá tettünk egy párt, pláne úgy, hogy ez egy  születésnapi ajándék is volt nekem, mégpedig a negyvenedik.

2 hozzászólás
 • Dora van Loon

  2017-01-30 at 22:30 Válasz

  ❤❤❤❤Kriszta, imadtam az egesz bejegyzest! Teljesen felelevenedett az egész nap ùjra, egy masik szemszogbol, a Tietekbol! Millio puszi es koszonet!

 • Varga László

  2017-01-31 at 10:07 Válasz

  Nagyon köszönjük a munkátokat, mely hozzájárult Dóra és Rob legszebb napjához.

  Öröm szülők!

Szólj hozzá!